Ingredience:

Těsto

200 g mletého máku

4 vejce

50 g změklého ghí

200 g jogurtu

2 člž kypřícího prášku (bez fosfátů)

20 g xylitolu

Krém

400 g zakysané smetany

300 ml smetany 33%

lesní ovoce na ozdobu

Postup:

  • Z bílků ušleháme sníh, ostatní ingredience smícháme v těsto, do kterého následně sníh zapracujeme

  • Těsto vylijeme do malé dortové formy o průměru 20 cm a dáme péct na 30 minut na 180°C

  • Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky, přidáme zakysanou smetanou a dáme zatuhnout do ledničky – kdo má rád sladké, doporučuji přidat trochu sladidla

  • Krém mažeme na vychladlý korpus a ozdobíme spoustou lesního ovoce